Robertos Carbonara!
Du vet väl om att äkta Carbonara bara består av pasta, guanciale, ägg, parmegiano (ev oxå pecorino) samt salt och peppar!? Inte en skvätt grädde så långt ögat kan nå helt enkelt. Vad är guanciale säger du? Jo men det är en lufttorkad griskind, himmelskt mumsigt.
Nedan följer vår underbara leverantör Robertos recept på Carbonara.
Ingredienser:
Guanciale
Pasta
Ägg
Parmegiano
Pecorino
salt & svartpeppar
Hur gör man då?
Stek tärnad guanciale utan olivolja i en stekpanna i några minuter så den “släpper” fettet.
Plocka upp guancialen ur stekpannan, men låt fettet vara kvar i pannan.
Lägg två äggulor per person i en skål, tillsammans med svartpeppar, parmigiano & pecorino. Rör ihop tills det är krämigt.
Koka spaghetti al dente, i välsaltat vatten. Lyft över pastan till stekpannan med guancialefettet, slå på lite pastavatten och rör till bra konsistens. Stäng av spisen.
häll ägg-/ostkrämen i pastan. Rör om!
Till sist tillsätter du Guancialen i spaghettin och rör ihop.
Smaklig måltid!