Äkta våfflor i Höga Kusten

Längtar du efter riktigt goda våfflor? Sådär goda som de du fick nöjet att uppleva i vårt trädgårdscafé? Look no further! Här kommer det. 

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl standard mjölk
  • 1 st ägg

Gör så här:

Smällt smöret och blanda alla ingredienser men spar hälften av mjölken. Vispa ihop detta till en smet och blanda sen i resten av mjölken. Detta gör man för att slippa mjölklumpar i smeten.
Lått gärna smeten stå till sig minst 10 min och grädda sen i våffeljärn. Lägg på ett galler. Förvara gärna våfflorna i ugnen på 75 grader tills de skall serveras för att hålla dem frasiga om du serverar dem strax efter gräddning. Annars kan du fräscha upp dem i ugnen på samma sätt om de blivit mjuka.

BOKA BORD