Hemgjorda våfflor i Höga Kustens trädgårdscafé

Det är skillnad på en våffla och en Våffla! Det receptet vi följer för våra våfflor bygger på råvaror som vi alla har hemma, alltså inga konstigheter eller kemigheter. Hederliga våfflor helt enkelt så längtar du efter riktigt goda våfflor? Sådär goda som de du fick nöjet att uppleva i vårt trädgårdscafé? Look no further! Här kommer det.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl standard mjölk
  • 1 st ägg

Gör så här:

Smällt smöret och blanda alla ingredienser men spar hälften av mjölken. Vispa ihop detta till en smet och blanda sen i resten av mjölken. Detta gör man för att slippa mjölklumpar i smeten.
Lått gärna smeten stå till sig minst 10 min och grädda sen i våffeljärn. Lägg på ett galler. Förvara gärna våfflorna i ugnen på 75 grader tills de skall serveras för att hålla dem frasiga om du serverar dem strax efter gräddning. Annars kan du fräscha upp dem i ugnen på samma sätt om de blivit mjuka.

BOKA BORD